2009. június 30., kedd

mA

hazahoztuk édesapát a kórházból.:)

:)

"I like nonsense, it wakes up the brain cells. Fantasy is a necessary ingredient in living. It's a way of looking at life through the wrong end of a telescope. Which is what I do, And that enables you to laugh at life's realities."
- Dr. Seuss

2009. június 29., hétfő

eZ eGy iLyEn rAw mAtErIaL a kézművestáborunkhoz...

Kedves Te, aki ezt épp olvasod!:)


Örömmel közöljük a hírt, hogy idén nyáron újabb színnel bővült táborozási lehetőségeid palettája.
Már több éve megvan a lehetőség, hogy elmenj sátorozni, faházikókba üdülni, sport-táborokba kezet-lábat törni, túra-táborokba túlélni... viszont itt, Romániában, magyar hívő környezetben (baptistáéknál) idén előszőr nyílik lehetőség kézműves táborban való részvételre! (persze a vallás nem kizáró vagy bezáró ok!)
A kézügyességet, a szépérzéket és kreativitást Isten helyezte belénk különleges ajándékként; jó nem megfeledkezni róla, és fejlesztve e képességeket, ezzel is az Ő nevét dicsőíteni!:)
Ha úgy gondolod, hogy meg lettél áldva kézügyességel, vagy éppen fejleszteni szeretnéd azt; vagy szeretsz bíbelődni, kreativitásod határait próbálgatni, érzéseid íly módon is kifejezni; ha szívesen elmatatsz, festegetsz-fűzögetsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy ebben a táborban nem unatkoznál! Vagy ha egyszerűen még nem döntötted el, hogy hova is menj a lábadat lógatni, akkor is nagyszerű lehetőség lesz sok kreatív emberrel megismerkedni, együtt alkotni!

Hogy mikkel fogjátok a napokat eltölteni?

Régi és új foglalkozásokkal egyaránt megismerkedhettek:
• lesz bútorfestés, melyet Halmágyi Csaba híres festőművész fog tanítani; bevezet minket a magyar népi motívumok és azok pingálásának világába, a bútorfestés rejtelmeibe, szépségeibe és nehézségeibe is:P Az itt tanultakat aztán majd otthon gyakorolhatod tovább a konyhaasztalon, konyhaszékeken és bútorokon...:D
• lesz gyöngyfűzés, ahol különleges modelleket, tárgyakat, gyöngyfákat, gyöngyből készült virágokat, stb készíthetsz majd, és tetszés szerint egyszerű vagy bonyolult láncokat fűzögethetsz, amíg csak bele nem unsz;
• lesz decoupage-olás (szalvétatechnika), ahol megtanulsz kis dobozokat, cserepeket, használati tárgyakat feldobni, színesebbé varázsolni, egyedi ajándékokat készíteni;
• lesz üvegmatricafestés, hogy majd otthon legyen mivel teleragasztgatni a szobád ablakát, anyuci örömére
• és sok egyéb tevékenység, amivel kreatívan üthetitek agyon az időt!

Persze ezen kívül lesznek egyéb foglalkozások is: hogy a sok üléstől nehogy ellaposodj, naponta lesz lehetőség sportolásra (foci, asztali tenisz, volley, kutya kergetése), közös játékokra. A környező erdőkbe, dombokra is ellátogatunk majd, sétálás címszó alatt. Ha meleg lesz, a patakban fürödhetsz is – hideg esetén ott a fürdőszoba:P. Na és a szabadidő sem maradhat ki - valamikor unatkozni is kell egy kicsit.;)

Nyilván, hogy mindezekhez a tevékenységekhez valahonnan energia is szükségeltetik; a testi táplálékról a ház tulajdonosai fognak gondoskodni, eddigi tapasztalataink szerint királyi módon!

És mivel nem csak kenyérrel él az ember, ezen sok szép és jó dolog mellett Istennek Igéje sem szorulhat háttérbe: minden nap lesz reggeli áhítat, hogy kedvesen kezdjük a napot, és délután rövid bibliai tanulmány, hogy szellemiekben is gazdagodhassunk!
Hogy hol is lesz ez a kézműves tábor megejtve? Egy szép patak partján, erdő közelében, napsütötte vidéken... Kistárkányon, röviden:).

Mettől meddig fog tartani? Augusztus 31-től Szeptember 5.-éig (hétfőtől szombatig).
A részvételi díj 300 ron, mely minden felmerülő költséget fedezni fog: szállás, kaja, eszközök, kellékek, anyagok, festőművészek, oktatók...:)

Jelentkezni lehet: július 31.- ig, a következő személynél:
Szilágyi Lea Mónika, a következő telefonszámon: 0745 605 608, vagy a következőn: 0735 ...(valaki tudja a baptifon számom???:)) ); vagy a következő emailcímen: szilagyileamonika@yahoo.com. Ugyanide kérdésekkel is lehet fordulni; amennyiben azok a táborral kapcsolatosak, még válaszolni is megpróbálunk rá.
Jó lenne augusztus 31.éig gyorsan betölteni a 13 évet, illetve nem túlhaladni a 99 évet!:)
Jó lenne még az első 20, vagy maximum 25 személy között jelentkezni, hogy hely is legyen.
De ha olyan sok a jelentkező, akkor a következő hetet is megdumálhatjuk a főnökséggel;)
Orvosi papírt otthonfelejteni nem kéne.
Az utazást a táborozó gyermekek lelkes szülei fogják megoldani, vagy ha már önellátó vagy, akkor lelkes önmagad.

Tehát várunk szeretettel alkotni, ügyeskedni, örülni a vakáció utolsó párszázméterének is!

Sok szeretettel (a szeretet fontos, azért ismétlem 2x is:P),

Szilágyi Lea Mónika,

A nagyváradi „KETYERE” Hobby-s üzlet nevében!

Isten áldjon mindenkit! Azt is, aki jön (és azt is, aki nem:P)!

2009. június 28., vasárnap

nÉpCsŐdÜlEt

Kérdik, hogy milyen itthon egyedül.
- Szerinted most egyedül vagyok? - kérdek vissza.
Mindketten nevetünk. Merthogy vagyunk vagy 9-en.
- Na de éjszaka?
- Éjszaka meg alszom...:))

Hát ez van, beteggel látogatás jár, látogatással meg látogatók. ígyhát az a jó dolog van ebben a rosszban, hogy jönnek haza a tesók. Ma is pl, Friciék, Imiék, velük Maresz, Mártiék..mind itthon voltak. Este meg itt volt nálunk egy kisebb csődület, Friciék + Roziék (Euni is:) + Illés + jómagam. Volt hangulat, nem is kevés:))

Apu is lassan-lassan javulgat, milyen jó is! Hálásak vagyunk érte:)

Viszont szomorú dolgok is történnek. Pl Imiék hazavitték az ittfelejtett tusfürdőjüket. :(

Na jó, viccelek.

Azért ennek az apropóján mégis megemlíteném, hogy ha hozzám még jönnek vendégek, miket szeretném- vagy fogalmazzak finomabban: minek örülnék, ha ittfelejtenék...
- előszöris egy zöld C-Thru sprayt (Joy), mivel az kifogyott és nagyon szeretem az illatát.
- jöhet hozzá - ill maradhat hozzá:)) - testápoló is vagy ilyesmi, nemtom, miket gyártanak még...szóval bármi, ami ebbe a zöld joy szériába tartozik:)) Nem használnám el...teljesen...
- néhány jó cédé... visszaküldöm én, csak előbb meghallgatom párszor:))
- ennyi, na mi az, nincs is olyan sok dolog.. a csokit nem is említettem... igazán hálás vendéglátó vagyok...:))

2009. június 27., szombat

kI kÉnE

találni, hogy mi van a képen. Dohi Zoli az ilyesmiben nagyon jó, de nem vagyok benne biztos, hogy most ezt látja...múltkor nyert egy fél dinnyét. Nem emlékszem, hogy megadtam-e neki?...:)) azért próbálkozhat más is.:P:D

2009. június 25., csütörtök

bEsZáMoLó eGy cSoDáS eNnIvAlÓrÓl

Már a második hete, hogy apu kórházban van, és kezdtem érezni, hogy azért mostmár egy kis főtt kaja jól fogna...ígyhát tegnap gondoltam,
Kipróbálom én (is) Evódia sültkrumplireceptjét, amiről a gasztroblogján áradozott. Na, ugye üres hassal => nagy lendülettel nekilátok a konyháskodásnak, odateszem a krumplit főni, satöbbi... mondjuk annyi, hogy emlékezetből csináltam a nagyrészét, és, amikor már majdnem minden kész volt, bejöttem utánaolvasni, hogy pontosan hogy is van akkor. Sokat nem tévedtem. Csak annyiban pl, hogy pucolt krumpli helyett hajába főztem azt a néhány fonnyadt pityókát; aztán emlékeztem én, hogy valami olyasmit írt, hogy nem kéne teljesen megfőzni... na én, nem, hogy majdnem megfőztem, hanem - alapos munkát végezvén - inkább úgy szétfőztem őket. És azután meg, miután láttam, hogy egy kicsit eltértem az eredeti recepttől, úgy döntöttem, hogy mostmár csinálok mindent úgy, ahogy a szívem diktálja. Vagyis találomra.
Végülis elkészült, az a rész stimmelt, hogy a végén pirítgatom őket. Ja, és még finom is. Tehát én is mindenkinek meleg szeretettel ajánlhatom Evó receptjét! Én kipróbáltam, és mondhatom, hogy Nagyon finom, és nekem bevált!:)

2009. június 24., szerda

eL sE jÖn,

hogy higyjem: túl vagyunk rajta!:)
Megműtötték aput, vége a sok gyomoridegnek, görcsnek. A műtét sikeres volt: kivágták a vastagbél-daganatot; "jó" helyen nőtt, és - ahogy a doki mondta -, pont jókor "kaptuk el":)). Nincs áttét.. szóval jöhet a felépülés!:) Micsoda kő esett le a szívünkről!
Ahogy a ma reggeli Igében olvastam: "Fölépítelek még, és fölépülsz"... csak épp mondtam az Úrnak, hogy nem nagyon tudom elhinni, ne haragudjon rám, ez vajon tényleg azt jelenti, amire gondolok?:)) Hiszen ott él az emlékeimben még - nagyonis élénken - az anyuval történtek, megéltek... aztán most műtét után kiderült, hogy tényleg úgy kell érteni, ahogy írva vagyon!:))
Persze, óriási fájdalmai vannak, aztán mindenhonnan csövek lógnak ki belőle... de mégis boldogok vagyunk. Jöhet a felépülés!:) Addig is ápolgatjuk.. fájdalmait enyhíteni nem tudjuk, csak mellette állni közben..:) Köszönöm, Istenem...:)

2009. június 23., kedd

hOlNaP

műtik édesapát. Délben, ha minden igaz.

"Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem?
Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta.
"...

Most nem izgulok, csak várom az eredményeket. Hogy mit mondanak utána.

2009. június 22., hétfő

mOsT őT

hallgatom.... és arra gondolok, mennyi lélek van a zenében...



mennyi érzés.. mennyi szépség ..akkordok és harmóniák... sok sok szomorúság, könnyből születő gyöngyszemek, gyönyörűszép érzések...

2009. június 19., péntek

Y O U M U S T

watch this. So very lovely:):)

2009. június 17., szerda

mOsT lEhEt

rámférne egy kis teázás. Egyedül vagyok itthon, és apura gondolok. Benn van. Minden olyan szívszorítóan ismerős ott: a negyedik emelet, ugyanaz a szoba, ugyanaz az ágy... és persze ő is emlékszik minderre. Neki is ismerős. Azóta nem jártam ott.. Próbálkozom nem képtársításokkal elborítani az agyam.. hiszen még semmi sincs, se jó, se rossz... néha összeszorul a torkom, ha arra gondolok, ebből simán lehet még egy kálvária... de ugyanúgy minden szépen rendbejöhet, és nem kell egyből a legrosszabbra gondolni. Elég minden napnak a maga baja, mondta A, és mennyire igaza van.. nem kell a legrosszabbra gondolni:) Nem kell.

2009. június 15., hétfő

hA nAgYoN

úgy leszek, elmegyek teázgatni majd. na nem messze:))) és nem mással..:)) csak itt ni.. a főutcán, mindig emlegettem neked, van egy jó teázó. bár az is lehet, h megfőzöm magamnak a finom karamellás teát és este kiülök az udvarra egy bögrével, s majd bámulom a csillagokat, meg mittomén..elleszek.

2009. június 14., vasárnap

lEbAlLaGoTt hÁt

Brigi is... s az első képet én készítettem róla, és milyen szép rajta!:D


Amúgy Anita meg Edina is leballagott... együtt a "3 grácia";);)

2009. június 13., szombat

oKé, eVóDiA,

beszállok ebbe a játszmába, még volt egyszer egy ilyen három kívánságos játék vagy mi, Evódia azt is te indítottad, azóta is tartozom neked egy tengerparti nyaralással, persze amikor meglesz a házam. a tengerparti mármint:))):D Most vajon mivel fogok tartozni?.....:D

Magamról, hm hm hm ...

1. Nehezen utasítok vissza embereket, kéréseket; talán azért, mert nem szeretek visszautasítani embereket és kéréseket...:P (meg azért is, mert nem szeretek fájdalmat okozni, meg mert kikészítenek a kínos helyzetek) de azért muszáj. (nehezen) tanulom, és kényszerűségből is:D

zwei. Néha elfog egy - vagyis inkább "az a furcsa hangulat", olyankor aztán nem tudok, mit kezdeni magammal.

three. van néhány kritikus pont, amik tekintetében már megbékéltem magammal, ill jó úton haladok:D úgy értve néhány külső tulajdonság.

quattro. legjobban a Fourplay zenéjére tudok ellazulni..

öt. nagyon nehéz nekem rendszerezett életet éljek.

6. 2-féle hatásos kúra van számomra: magány a természetben és jó baráti vagy/és családi társaság:)

7. egyszer életemben szerelmet vallottam egy fiúnak. Elsős koromban, órán:D:D Azóta se csináltam ilyet....:P:P:P:P asszem nem is fogok így előre:D Sőt, zavar, ha lányokat látok olvadozni a pasik lábai előtt, s hogy minden női tartást félretéve ugrabugrálnak körülöttük és bókolnak nekik. Ez kiborít.:D


ööö, asszem ennyi:D nemtom, h megfelelt-e a játékszabályoknak... aztán folytassa más is:))) hajrá!:D

2009. június 8., hétfő

sZeRiNtEm

EZT a dalt ma már minimum 20szor meghallgattam... s az a gyönyörű harmónia a 0:47nél...
meg még EZT is hallgatom.. és csak hallgatom...:)

2009. június 5., péntek

a vEnDéGlÁtÁs öRöMeI

Méghogy vendéget látni nem jó, s csak költségekkel jár!
Én például kifejezetten szeretem, ha vendégeim vannak. Szerintem nagyon sok előnye és mondhatni haszna származik az embernek belőle.
Például, nekem nem is nagyon kell tussfürdőt vegyek. Mert mindig itthagyják az övéket. Hogy most szándékosan vagy nem, ezt nem az én feladatom eldönteni, nem igaz?:P A jómúltkorában a dohi család "hagyta" nálunk a samponját-tusfürdőjét, most meg a tesómék (szentendréről) döntöttek úgy, hogy ittfelejtik az xl kiszerelésű finom fa-tusfürdőjüket..
szóval bármikor szívesen látjuk a vendégeket és holmijaikat...;))


(Na most nem kell azért azt hinni, h mittomén, és félve pakolni össze mikor hozzánk indul valaki....;)) )

bÁr vOlTaK

benne elég nagy hibák, nekem mégis ez az egyik kedvencem. Ja, igen, még itt tartok... de asszem ezzel befejezem ezt a koncertes sorozatot:D bocsánat :D

2009. június 3., szerda

a FiÚk

instrumentáloznak. Azért ilyen hosszú a videó, mert két szám van rajta. Nem, hogy nekem megunjátok s nem hallgatjátok végig és lemaradtok a másodikról, ami ráadásul még jobb is, mint az első!!!:P

eGyMáSnAk tErHéT...

2009. június 1., hétfő

eZ vOlT

a kezdőszám...saját szerzemény, ugyebár:D

nA mEgVoLt

a koncert:D It's over now:D
Most csak annyit - mert késő van nagyon -, hogy Nagyon de Nagyon HÁLÁS vagyok, egész jó lett, hangulat, lelkület, minden... sok sok barát, ismerős és ismeretlen is, meglepetések, az Úr biztatása, jól szóló zene....na, hát mit mondjak még?:)
A tökéletesség igényével és igénye nélkül:P - attól függ, hogy a jelenre vagy a jövőre nézek... És itt volt Adina és Imi és Encóka is! Meg annyi annyi mindenki, nem tudok most mindent felsorolni... és apukám "jótetszésével" ment a dolog, ezt ne felejtsem ki, mert, hogy is mondjam - aki ismeri, az tudja, mit is jelent ez gyakorlatilag...:D támogat az apukááááám:):):) És a tesóim!!! ááá, hihetetlen érzés. És az egész ifi, gyüli... az ifivel összedolgoztunk, ők drámáztak, rövid jeleneteket adtak elő közbe-közbe... így volt kerek az este, együtt!!
Hallottam valaki reklamált, hogy 2 óra volt írva a meghívóra, és nem volt annyi a koncert, még lett volna 15 perc....:D
Mindenért halleluja!:) És asszem egy kicsit most eléggé nagyon boldog is vagyok...:D


Jaa... képek ITT :)

bAlÁzS nÉnI

elköltözött szombat reggel az Úrhoz....nagyon megrendít; mióta édesanya meghalt, valahogy sokkal közelebbről érintenek és nyilallnak belém a halálhírek.. főleg, ha kedves személyekről van szó... mostmár ismerem azt a hasító érzést...
És Balázs bácsi Nagyon össze van törve... neki nem volt egy éve úgymond "rákészülni" a dologra. Egy hét alatt ment el a felesége... imádkozzon érte, aki ismeri...vagy együttérez kicsit is...
"Jöjj vígasztaló, jöjj gyámolító....."

(Szerdán 2től lesz a temetés.)