2009. június 25., csütörtök

bEsZáMoLó eGy cSoDáS eNnIvAlÓrÓl

Már a második hete, hogy apu kórházban van, és kezdtem érezni, hogy azért mostmár egy kis főtt kaja jól fogna...ígyhát tegnap gondoltam,
Kipróbálom én (is) Evódia sültkrumplireceptjét, amiről a gasztroblogján áradozott. Na, ugye üres hassal => nagy lendülettel nekilátok a konyháskodásnak, odateszem a krumplit főni, satöbbi... mondjuk annyi, hogy emlékezetből csináltam a nagyrészét, és, amikor már majdnem minden kész volt, bejöttem utánaolvasni, hogy pontosan hogy is van akkor. Sokat nem tévedtem. Csak annyiban pl, hogy pucolt krumpli helyett hajába főztem azt a néhány fonnyadt pityókát; aztán emlékeztem én, hogy valami olyasmit írt, hogy nem kéne teljesen megfőzni... na én, nem, hogy majdnem megfőztem, hanem - alapos munkát végezvén - inkább úgy szétfőztem őket. És azután meg, miután láttam, hogy egy kicsit eltértem az eredeti recepttől, úgy döntöttem, hogy mostmár csinálok mindent úgy, ahogy a szívem diktálja. Vagyis találomra.
Végülis elkészült, az a rész stimmelt, hogy a végén pirítgatom őket. Ja, és még finom is. Tehát én is mindenkinek meleg szeretettel ajánlhatom Evó receptjét! Én kipróbáltam, és mondhatom, hogy Nagyon finom, és nekem bevált!:)

6 megjegyzés:

Budai Evódia írta...

kösziiiiiiiiiiiiiii ezt a jó nevetést:D

Klári B. írta...

:) en is kiprobaltam de az eredeti recept szerint. :) De amennyit ertettem a te receptedbol, azt is szeretnem, mert mi is szoktunk olyasmit kesziteni. En ugy ertettem, hogy Evodia tepsiben a lerben suti a vegen a krumplit.

Lea Mónika írta...

ooo...igazad van, klari:D ki is javitom azt a serpenyot:)) hihetetlen.....:))

Budai Evódia írta...

van serpenyős krumplirecept is ott (a krumpli reszelve)...te a két receptet összedolgoztad:) szerintem is finom így is. pláne ha éhes az ember lánya:)

Ferencz Adél írta...

Aranyos vagy Lea...:)) te aztán feltalálod magad:P Már alig várom, hogy ott legyek nála és együtt csináljunk ilyen jó kis főzéseket :)) jaj mi lesz ott:D

Lea Mónika írta...

jajaj, az biztos:P:D:D:D